IN PREMIERE Route 2015, de achtdelige documentairereeks rond de wereld

Route 2015 | Reis mee met de makers van de documentairereeks door de meest bijzondere landen, culturen en leefomstandigheden. Samen met gepassioneerde en bevlogen Nederlanders, die elders in de wereld lokale initiatieven steunen, brengt deze achtdelige documentairereeks op toegankelijke, avontuurlijke en inspirerende wijze de grootste werelduitdagingen in beeld.

Laat je inspireren in deze, bijna twee en een half uur durende, reis rond de wereld.
 
Lengte   144 min
Door   MARIJN POELS
Producent   COS FLEVOLAND
Co-producent   OMROEP FLEVOLAND
KIJKWIJZER   ALL
RELEASE   4 MAART 2012
     
   

     
  LANDELIJKE FILMPREMIERE ROUTE 2015 MAAKTE INDRUK IN UITVERKOCHT STADSTHEATER  
     
 
Lelystad - Ontroering, boosheid, verwondering, blijheid, schaamte zijn emoties die strijden om voorrang bij de première van de achtdelige documentairereeks Route 2015, afgelopen zondag in het Agora Theater in Lelystad. Initiatiefnemer en coördinator Dorine ten Doeschot van COS Flevoland kijkt er tevreden op terug. "Het doel dat we met deze film voor ogen hebben, is vandaag in ieder geval ruimschoots behaald".'

De film Route 2015 brengt de millenniumdoelen dicht bij de mensen. Deze documentaire inspireert en maakt mensen bewust, zo bleek zondag tijdens de landelijke premiere.

In de uitverkochte zaal van het theater zijn de ca. 550 bezoekers, die vanuit heel Nederland naar Lelystad zijn gekomen, flink onder de indruk gedurende de tweeënhalf uur durende film. "Dat iets van ver zo dichtbij kan komen, had ik niet gedacht", aldus een van de bezoekers. "Ik besef nu dat het wel degelijk effect heeft om iets te doen".

De een was onder de indruk van wat de Urker vissers met een stapel netten en een buitenboordmotor in Suriname teweegbrachten. Een ander van de actie met de zonnebrandcrème voor Albino's in Afrika.
  Dit project begon klein, met het uitdelen van een tube crème en groeide uit tot iets groots; er wordt daar nu lokaal de zo hoognodige crème geproduceerd. Waar zonder uitzondering iedereen over sprak was de situatie in Manilla. In tegenstelling tot op andere locaties lijkt de situatie daar generaties lang uitzichtloos. Meerdere bezoekers gaven aan dat, gezien de financiële staat van dat land, kinderen niet in, op en van vuilnis zouden moeten hoeven leven.

Peter de Vreede, directeur van CMO Flevoland : "De film raakt. Dat merkte je bijvoorbeeld in de pauze. Men is enthousiast, vindt er iets van en deelt dit met elkaar. Wij zijn er trots op dat we vanuit onze organisatie (COS Flevoland valt onder CMO Flevoland) hieraan hebben mogen meewerken".
Alef Meulenberg van stichting Rhiza: 'Wat ontzettend mooi om alle verhalen van de acht stichtingen in één geheel te zien. Wát een overeenkomsten, maar toch ook zo verschillend. Ontzettend inspirerend!'

Johnbert Dijker van Omroep Flevoland: "Een meer dan prachtige reeks is het geworden, mijn complimenten". Krachtiger dan deze woorden nog, was de staande ovatie die filmmaker Marijn Poels kreeg.

 
     
 
 
     
 
 
   
 
 
  SAMENWERKING   ONDERWIJS      
 
In samenwerking met documentairemaker Marijn Poels en Omroep Flevoland heeft COS Flevoland een achtdelige documentairereeks over de millenniumdoelen "Route 2015" ontwikkelt.

Het werk van Nederlandse vrijwilligersorganisaties op het gebied van ontwikkelingssamenwerking wordt op toegankelijke, inspirerende en boeiende wijze in beeld gebracht. In de persoonlijke portretten van bevlogen Nederlanders is te zien wat deze mensen drijft, hoe ze te werk gaan en waar hun bezieling vandaan komt.

Tevens gaat de maker in de bijna twee en een half uur in op de problematiek, spreekt met lokale bewoners en zoekt in de afleveringen naar de oorzaak, gevolg en hoop.


 
De vaak indringende verhalen voeren je op avontuurlijke en culturele wijze mee door in een bijzondere maar complexe wereld van extremen.

De documentairereeks "Route 2015" is vanaf januari 2012 inzetbaar als educatief hulpmiddel binnen het voortgezet onderwijs.

Hebt u interesse om de documentairereeks binnen uw onderwijsinstelling te implementeren, neem dan telefonisch contact op met COS/CMO Flevoland of bestel de DVD voor 15,- .

Dorine ten Doeschot,
Telefoon: 0031 (0) 320 244259

   
 

 
 
             
  FILIPIJNEN   BRAZILIE   KENIA   MALI  
         
  Go to: SOS MEERLO-WANSSUM   Go to: SOS MEERLO-WANSSUM   Go to: SOS MEERLO-WANSSUM   Go to: SOS MEERLO-WANSSUM  
  Mensen leven in extreme armoede op en rondom de grootste vuilnisbelt (Smokey Mountain) van de Filipijnen.   Een reis door de Amazone van Brazilië. Een verhaal over het belang van onderwijs voor de rivierstammen.   Gendergelijkheid door middel van micro krediet voor vrouwen in het authentieke dorpje Mtangani aan de Keniaanse kustregio.   In het droge maar mooie Mali op reis naar de culturelen taboes en vooroordelen over albino's.  
                 
  SIERRE LEONE   PAKISTAN   INDIA   SURINAME  
         
  Go to: SOS MEERLO-WANSSUM   Go to: SOS MEERLO-WANSSUM   Go to: SOS MEERLO-WANSSUM   Go to: SOS MEERLO-WANSSUM  
  Een aangrijpend verhaal over het reduceren van moeder en kindsterfte door samenwerking traditionele verloskundigen.   Het onstabiele maar adembenemende Pakistan. Een film over urbanisatie en gezondheidszorg in de sloppenwijk Kalig Nahar.   Lokale kust bewoners werken met en voor het behoud van mangrove in de oostelijke deelstaat Orissa.   Een avontuurlijke tocht door de Amazone van Suriname. Collegavissers ondersteunen elkaar voor efficiëntere visvangst.  
           
  DAGBOEKVERHALEN   CONTACT    
 
COS FLEVOLAND
  Nering passage 107
Postbus 194 8200 AD
Flevoland, Nederland
MAIL
  Dorine ten Doeschot
TELEFOON
  0031 (0) 320 244259
     
OMROEP FLEVOLAND
  Omroep Flevoland
     
DOCUMENTAIREMAKER
  Marijn Poels
   
           
     
 
MEDIA EN DOCUMENTAIRE FOTOGRAFIE   DOWNLOAD PERSBERICHT RELEASE
 
     
 
  Alle foto's zijn vrij te gebruiken voor persdoeleinden mits in de publicatie de fotograaf met vermelding van "Route 2015" wordt vermeld.
Foto: Janpath (Route2015) Lokatie: Mali Pakistan: Fotografie: Yasir Nisar
 
 
 
 
       
 
   
     
 

Route 2015 op eerste editie
My world event 2013

 
Hilversum - Samen met Impulsis, Cordaid, Wilde Ganzen, NCDO, PI Wijzer en Partin organiseerden Myworld afgelopen zaterdag een eerste editie van het MyWorld Event.  Zo’n 400 actieve wereldburgers kwamen op het evenement af om kennis uit te wisselen, ervaringen op te doen of om met elkaar in gesprek te gaan.

Drie documentaires uit de documentairereeks "Route 2015 werden deze dag vertoond aan het publiek.
 
Voor een fotoverslag van deze dag klikt u op onderstaande link
FOTOVERSLAG 
 
     


PRESSROOMFACEBOOK LINKED INNORGANISATIONS CONTACTSUBSCRIBE NEWSLETTER


All content on this website, including dictionary, thesaurus, literature, geography, and other reference data is for informational purposes only. This information should not be considered complete, up to date, and is not intended to be used in place of a visit, consultation, or advice of a legal, medical, or any other professional.
© 2005-2011 Marijn Poels Films. All rights reserved.